GYEREKEK A FEDÉLZETEN
2020. 12. 14.

Nem látta valaki a rendezett kis háztartásom? Nem találom a kupi alatt... Lassan mindenki túléli az első heti sokkot, mely abból származik, hogy a lakás egyszerre dolgozószoba, iskolai tanterem, ha szerencsénk van edzőterem és étterem is – nagyjából egy időben. Megnyugtatunk, ha idegölőnek érzed ezt a helyzetet, nem vagy egyedül!

Az eddig viszonylag rendezettnek mondható életterünk bizony most 24 órás terhelést kap, ami természetesen azzal jár, hogy

  • a konyha egyszer használt vizespoharak hadseregétől szenved,
  • nappaliban is akad egy-egy nem oda tartozó előző napi ruhadarab,
  • az étkezőasztal alatt 3 napig gond nélkül megélne egy egércsalád a morzsákból lakmározva,
  • fürdőt túrázásra használhatnánk, akkora ruhahegyek tornyosulnak,
  • hálószobáról meg igazából azt sem tudjuk, hogy néz ki, mert csak napi pár órát tartózkodunk ott, akkor is csukott szemmel.

Első héthez képest, nem is olyan rossz! Legalább még egyben van a ház, nagyjából…

Ha egyedülállóként állsz szembe egy ilyen helyzettel, vagy maximum egy személy lakik még veled, akkor viszonylag egyszerű a képlet:

2 fő > otthoni munka > 2 x 8 vagy 10 óra extra terhelést jelent a lakóterednek.

Azonban, ha egy 2 gyermekes család marad otthon,

4 fő > otthoni munka + iskola + délutáni foglalkozások > 4 x 8 vagy 10 óra

Csak azért vezettük le a fenti összefüggéseket, hogy rámutassunk: JÓL CSINÁLOD!

Nézzük, mi az, amiben a gyerekek energiáját is fel tudod használni. Ez igazából mindenkinek hasznos lenne, hiszen ők lefáradnának kicsit, Te pedig kapnál néhány segítő kezet.

Ne akarj mindent egyedül megoldani, együtt könnyebb!

Söprés? Hát miért ne tudná megvalósítani két apró kezecske?! Arra azért vigyázz, hogy a törékeny nagymamától örökölt nippeket helyezd biztonságos helyre – csak, hogy mindenki túlélje a mutatványt. A KB 5 Akkumulátoros seprű amúgy is könnyen manőverezhető, de ha egy partvis és egy lapát van épp kéznél, az is tökéletesen jó!

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy egy mosogatógép segédkezik a konyhai eszközök tisztántartásában, akkor bizony be lehet fogni a minimanókat ki-be pakolásra. Itt azért az életkori adottságokat vegyük figyelmebe. Például a kétéves totyogó is képes teljesíteni a kihívást, csak az okozhat nehézséget, mikor labdának nézi a poharat. Ha pedig kézzel mosogatsz mindent, akkor is be lehet szervezni a nagyobb gyerekeket. Figyelj! Szúrós, éles eszközök azért ne kerüljenek a környékre!

Porszívózás? Ehhez ajánlatos először összeszedni a földről a játékokat, mert bizony sírás lehet a vége, ha pont a kedvenc lego darab nem kerül elő a küldetés után. A VC 5 Akkumulátoros porszívó 3 kg-jával a nagyobb gyerekek kedvence lehet, a piciknek viszont egy hagyomásnyos, húzható kivitel lehet a megfelelő. Ilyen például a VC 3 Porszívó is, mely porzsák nélküli, 4,4 kg-os, viszont nagyon könnyen irányítható. Azonban, bármilyen típus akad odahaza, az is tökéletes! Csak ne felejtsd el majd kiüríteni az összegyűjtött szemetet!

Ruhahegyek? Idevelük! Néhány gyermek amúgy is imád pakolni, hát legyen valami haszna is! Vedd rá a kicsiket, hogy bepakoljanak a mosógépbe. Van azonban néhány fontos dolog! Ne hagyd őket felügyelet nélkül! Nem csak a piros zokni a fehér ruhák között eset elkerülése miatt. A mosógép egyes részei akár áram alá is kerülhetnek, például a készülék alatt és mögött nem nagyon szerencsés matatniuk, sőt a mosószerek adagolását is végezheted Te magad. Fő a biztonság!

Úgy érzed, hogy a tükrök és az ablakok is vállalhatatlan állapotban vannak? Szereld fel a piciket papírral, ablakmosóval. Imádni fogják a dörzsölést! A nagyobbak akár használhatnak Ablaktisztítót is, azonban csak akkor, ha tudják tartani a húzási irányt. Az összes Kärcher ablaktisztító esetében érvényes, hogy a készülékeket nem szabad fejjel lefelé fordítani, mert a folyadék belefolyhat a motorba, mely meghibásodáshoz vezethet. Az optimális irány: fentről lefelé.

Amit viszont NEM ajánlunk semmiképp gyermek kezébe, azok a forró gőzt használó eszközök. Igaz, valamennyi GŐZTISZTÍTÓN van biztonsági gyerekzár, azért biztos, ami biztos, ezek inkább maradjanak a felnőttek fennhatósága alatt! Továbbá a piciket NE hagyd felügyelet nélkül a fenti készülékek használata közben.

Egy dologra szeretnénk megkérni! KEZELD HUMORRAL A HELYZETET! Egy nap csak 24 órából áll és TE is csak EMBER vagy! Ez az időszak nem a tökéletes lakásról szól, magunk között szólva, mostanában amúgy sem várható nagy látogatósereg az otthonunkba. Igyekezz kicsit leadni az elvárásokból és amennyire lehet, élvezni ezt az időszakot odahaza. Amint megnyugtatod magad, a gyerekek is máshogy viselkednek majd, meglátod.

Hajrá!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Ha szeretne értesülni a legújabb akcióinkról, új termékeinkről, akkor kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót